Скопје денеска беше центарот каде на едно место се собраа голем број на професионалци за недвижности од земјава и странство со цел да ги разменат своите знаења, искуства и успешни приказни од областа на индустријата за недвижности.

Причина за овој собир беше првата Конференција за недвижности во земјава, на која златен спонзор беше „Гранд Скопје“.

Конференцијата создаде одлична можност за вмрежување и разговор на актуелни теми кои ја засегаат индустријата за недвижности, како најновите трендови, перспективи и предизвици со кои таа се соочува, а едни од клучните говорници беа токму претставниците на „Гранд Скопје“.

Станбено – деловниот комплекс „Гранд Скопје“ со своите карактеристики поседува потенцијал комплетно да ја редефинира урбаната слика на центарот на градот. Целиот комплекс е идеално поврзан со околината, а близината на самиот кеј на реката Вардар, и целата таа динамична и урбана средина која го опкружува, овозможува целосна функционалност и достапност на најразлични содржини. “, истакна Леонид Антиќ, член на Управниот одбор на „Гранд Скопје“ при својата презентација.

Антиќ во текот на претставувањето на „Гранд Скопје“ се фокусираше на најважните придобивки кои овој комплекс ќе ги обезбеди за неговите жители и посетители, акцентирајќи ја  изградбата на урбан парк со големина колку Плоштад Македонија во склоп на комплексот.

„Во рамки на комплексот предвиден е парк кој ќе содржи разновидно парковско зеленило налик на светските  уредени урбани паркови и простори оплеменети со современа фонтана и урбана смарт опрема. Но, она што е можеби и најважно е поголемата слика од само станбено- деловен објект. Комплексот ‘Гранд Скопје’ неспорно ќе донесе огромна придобивка и за нашиот град, бидејќи неговата реализација ќе создаде одлична атмосфера за економски развој, нови можности за вработување, а ќе се отвори дополнителна врата за развој на туризмот и културата“, заклучи Антиќ пред присутните.

Во рамки на конференцијата се одржаа и неколку панел дискусии на кои учество земаа претставници на „Гранд Скопје“ и ја пренесоа својата експертиза од полето на резиденцијално домување.

Спонзорството на оваа конференција ја покажува посветеноста на „Гранд Скопје“ за потребата за едукација, развој и унапредување на пазарот на недвижности.

Првата конференција за недвижности во земјава беше организирана од страна на  Фортонмка, компанија која е стратешки партнер на Cushman & Wakefield – најголемата светска компанија за советување за недвижности.