11

БРОЈ НА СТАНОВИ НА КАТ

2 – 4

БРОЈ НА СОБИ ВО СТАН

53м2 – 150м2

ГОЛЕМИНА НА СТАНОВИ

4

ЛУКСУЗНИ АПАРТМАНИ

GRAND RIVER

Станбено-деловниот објект Grand River е лоциран во центарот на градот Скопје, на самиот кеј на реката Вардар, во динамична и урбана средина, и во опкружување со најразлични намени и содржини. Како дел од комплексот Гранд Скопје, објектот со својата станбено-деловна содржина претставува збогатување на околината, и можност за ново доживување во самиот центар на Скопје. Проектиран е согласно највисоките архитектонски стандарди и нормативи за енергетско ефикасни објекти кои имаат минимално влијание врз животната средина. Како и во самиот комплекс, така и во овој објект, посебно внимание е посветено на изнаоѓање инвентивни решенија за поставување и внесување на што повеќе ниско и високо зеленило во просториите за живеење. Заложбата за комуникација на објектот со природата и околината се гледа и во употребата на големи прозорски отвори, како и стаклени огради на терасите кои што ќе овозможат непречена панорама кон градот и неговото пошироко опкружување. Големите стаклени површини покрај тоа што овозможуваат убави визури, обезбедуваат и доволно светло за комфорен престој во домот. Фасадата е обработена со современи и високо квалитетни материјали кои формираат ненаметливи облини што се менуваат на секој кат на самиот објект, создавајќи на тој начин динамичност и впечаток на скулптура во просторот. Еколошките материјали, модерниот архитектонски израз како и употребата на високо квалитетни сигурносни системи му даваат единствен белег на објектот Grand River со што се овозможува висок квалитет на живеење и стандард повеќе во безбедното домување.

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОБЈЕКТОТ

ЛОКАЦИЈА